Септемврийски празници

ВЕЧНО ЗЕЛЕНИЯТ ОСТРОВ ТАСОС
6 дни / 5 нощувки

Маршрут:
остров Тасос – Порто Лагос – Кавала – Александруполи

Дати на отпътуване:
17.09.2022 г.

Цена от: 355 лв.
Резервирай
Програма
ВЕЧНО ЗЕЛЕНИЯТ ОСТРОВ ТАСОС
остров Тасос – Порто ЛагосКавала – Александруполи
 
Дата:17.09.2022г.          
Цена: 355 лв.
Ден 1: Отпътуване от Варна /на 16.09. в 23:00ч. – ул. Антим I/, от Поморие в 00:45ч.,  от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро в 01:30ч./ по маршрут Свиленград – ГКПП Кап. П. Войвода. Спирка при Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Отпътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 2: Закуска. Панорамна обиколка на съкровищата на остров Тасос – вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия. Туристическа програма – посещение на манастира „ Св. Архангел Михаил”, пешеходна разходка в столицата Лименас – крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини. По желание Гръцка вечер с традиционни ястия и атрактивна фолклорна програма. Нощувка.
Ден 3: Закуска. При подходящи условия възможност за целодневен круиз /допълнително заплащане/ с включени обяд и напитки/. Спирки за плаж, гмуркане, плуване на екзотични заливчета. Незабравимо преживяване предоставящо възможност за един различен поглед към острова и неговите забележителности. Нощувка.
Ден 4: Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Амфитеатрално разположен по бреговете на живописен залив на Бяло море в близост до остров Тасос. Пешеходна обиколка на старият град – пристанището; Имарета, паметника на Мохамед Али и родната му къща, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в., Крепостта, построена от турците на хълма Панагия, която и днес доминира над града и се е превърнала в нейн символ. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 5: Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Нощувка.
Ден 6: Закуска. Отпътуване с ферибот за Керамоти. Спирка и разходка в Александруполи. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна вечерта, в Шумен и Русе – късно вечерта.
 
Цената включва:
üТранспорт с лицензиран туристически автобус;
ü5 нощувки и 5 закуски в хотел 2/3* на о-в Тасос;
üПолзване на чадъри и шезлонги на собствена просторна плажна ивица;
üПолзване на басейн, чадъри и шезлонги на басейна;
üПътни и фериботни такси;
üПосещение на Александруполи и Порто Лагос;
üПанорамна обиколка на остров Тасос;
üПосещение на манастир „Св. Архангел Михаил“;
üПосещение на фабрика за производството на зехтин;
üПосещение на работилница за сребърни бижута;
üПредставител на туроператора.
 
Цена не включва:
üЦелодневен круиз– 35 евро на човек; 25 евро за деца до 11 год.
üГръцка вечер – 25 евро; 18 евро за деца до 12 год.
üЕднодневна екскурзия до Кавала – 25 евро;
üМедицинска застраховка за лица до 69год. – 8 лв., над 70 год. – 16 лв.
üОбщинска такса – 1 евро/вечер;
üНастаняване в единична стая – 150 лв.
üОтпътуване от Русе, Силистра – 30 лв., от Разград, Шумен – 15 лв. /при мин. 10 човека/
 
Информация:
üОбявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
üВсички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
üКруизът се провежда при подходящи метеорологични условия.
üПътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
üЖелание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
üРезервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.
üСрок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.